tirsdag, maj 28, 2013

Marius - og så mig!
Flerfarvestrik har jeg aldrig rigtig givet mig ud i. Men så kom Marius og jeg var solgt - for sådan et bette mønster måtte jeg da kunne strikke. Tjaae - jeg virkelig knoklede på som en gal og så blev resultatet dette:
 

Virkelig ikke et udseende der gjorde mig hverken stolt eller glad, stædig måske. Hvis nu det blev vasket og strukket godt? Hmmm - - - min Mor sagde man skal passe på ikke at stramme trdene bagpå og min søde moster Åse sagde at: sådan bliver det altid! Nå, hvad så? Strikke med større pinde på mønsterdelen? Der var gang i små grå og pludselig havde jeg løsningen: der skal strikkes bevidst løst/slasket i mønsteret.    At jeg så brugte dobbelt garn for at strikke på tykkere pinde gjorde det hele sådan lidt mere - spændende? Det lykkedes og et umage par var født, ja ja, så strikket da.Straks måtte en mere i stor størrelse sættes igang. Nu har jeg så nærmest en hel lille familie af Mariusgrydelapper. Grytekluter hedder det på norsk. Jeg har jo købt den ubeskiveligt dejlige Marius Strikkebok hvor der fortælles om den dejlige historie der er om mønsteret og designeren. Og opskrifter på næsten alt med Mariusmønster. 


På facebook er der selvfølgelig flere grupper for Mariussumaner og der gås der amok i farver og flere ideer til hvad mønstret kan bruges til.

Især de norske strikkere strikker en klassisk Marius på nærmest INGEN TID!!!! Imponerende.


Her skulle der have været et billede af et par sokker, men ikke om jeg kan finde det. Pyt, for der kommer snart mere. Sokker, karklud og trøje med Marius. Selvom det ikke lige er en stor ulden trøje jeg står og mangler lige nu.

Blogtørke? Sikkert, og jeg er ikke den eneste i blogland der er gået lidt i stå og har andet at lave. Det er vel egentlig et positivt tegn at der ind imellem er lidt langt mellem skriverierne - men jeg er nu glad for at følge de blogs der skriver dagligt.


Ingen kommentarer: