mandag, januar 13, 2014

Et lille norsk pust - på dansk altså


 
Egentlig er min værktøjstaske til strikkepinde ikke fra Norge, men ideen er fra nogle norske grupper på facebook. Der skrev og viste flere begejstret om den, og til sidst kom det frem at den kom fra "Biltema". Hmm, de må da være nettet? Jow da, 129,00 kr - hvad med Danmark? Jow da (igen) Ålborg og Horsens, så det blev skrevet bag øret og udråbt til dem der gad høre og se. VUPTI og julemanden kom med den til mig. At min datter så havde haft lidt besvær med at få manden ud fra forretningen er en anden historie.
Men hvor skal jeg have de tykke pinde? ;-) 
At strikke uldne babytrøjer efter opskrift er ikke altid let. Lige inden vores yngste fik at vide hvilket køn vores kommende barnebarn har, strikkede jeg en lysegrå Marius op til ærmegabene. Det blev blå mønsterfarve, for det er en dreng der kommer.


 

Dernæst blev det blå opbrugt på en hel trøje, men men men, de synes begge vide i det så på den igen. Denne gang efter en gammel opskrift der blev mikset med mariusmønstret og lyseblå med hvid for at gøre hele herligheden yndig. Det må små nyfødte drenge nemlig gerne være.

 
På de norske mariussider har jeg set masser af billeder med tre stk trøjer fotograferet på denne måde. Nej, de er ikke strikket på en uge, men gennem laaang tid, for mønsterstrik er ikke lige min spidskompetence.             

 
 
Når så alle de farver er ved at tage pippet fra mig, så strikker jeg lige et par karklude. Med marius, først med ny mønster på hver pind, dernæst med ny mønsterrække på hver anden pind.
For resten: den blå trøje er ikke i stykker - den er bare ikke syet sammen under ærmerne da det er en størrelse "til næste vinter".
 
 
 


3 kommentarer:

Lea sagde ...

Det ser s.. godt ud med alle de trøjer. De er meget flotte.
Der må være nogen som bliver glad.
Det er også et stort arbejde.

Lea sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Ellen Kathrine sagde ...

Hvor ser det flot ud med de 3 trøjer sammen- og sikken et arbejde- kan godt forstå du lige skal lave lidt karklud ind imellem :-)